Spelen in Stilte

Mindfulness in de klas

 

Voor wie

Dit is een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is.

Wat leer je

Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. We werken met oefeningen uit het boek en met variaties daarop. Deze dag zal je inspireren om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf. Je ontvangt verdiepende achtergrondinformatie over mindfulness om na deze dag verder te kunnen bestuderen.

Aan bod komen:

  • achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten mindfulnessoefeningen
  • mindfulness begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
  • nabespreken en het omgaan met verstoringen
  • differentiatiemogelijkheden
  • onderbouwen waarom mindfulness een plek verdient in je onderwijspraktijk
  • hoe blijf jezelf mindful als leerkracht, trainer of coach

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte. We sluiten de dag af met een mindfulness luisteroefening met klankschalen.

Met deze opleiding gun je jezelf een dag aandacht en tijd, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

Trainer

Deze training wordt vanuit haar bedrijf ‘Speel je Wijs’ verzorgd door Irma Smegen, auteur van Spelen in Stilte: Mindfulness in de klas.

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds elf jaar is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is Mindfulness- en Acceptance and Commitment Trainer. Deze relatief nieuwe vorm van gedragstherapie is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Steven C. Hayes. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van ACT.

Irma heeft als leerkracht basisonderwijs en leidster kinderopvang mindfulness altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden. Meer informatie is te vinden op de website Speel je wijs, linked-in en www.irmasmegen.com

Op linked-in zijn reviews te vinden over deze training.

Opbrengsten

Lekker in je vel en stevig in je schoenen.

Als deelnemer ontvang je een bewijs van deelname. Deze dag zal je inspireren om mindfulness (nog meer) een plek te geven in je werk met kinderen en zelf mindfulness toe te passen in en ook buiten je werk.

Organisatie en planning

De eerstvolgende mogelijkheid om mee te doen met een training is op 15 maart 2019.  De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte en duren een hele dag. 

Uitgebreide opleidingsinformatie ontvangen?

Neem dan contact op.

Kosten

De training kost 225 euro.  10 % van de winst gaat naar een goed doel. Dit is inclusief USB stick met extra informatie, materialen die we deze dag gebruiken en uitgebreide lunch.

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor conferenties of een opleiding zoals Spelen in Stilte.

HeART 4 Education

10% van de winst van het opleidingsgeld wordt gedoneerd aan (goede) doelen die dit budget inzetten voor kunst-onderwijskansen voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op de website www.heart4education.com