Spelen in Stilte

Mindfulness in de klas

 
Voor wie

Dit is een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is.

Wat leer je

Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven. We werken met oefeningen uit het boek en met variaties daarop. Deze dag zal je inspireren om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf. Je ontvangt verdiepende achtergrondinformatie over mindfulness om na deze dag verder te kunnen bestuderen.

Aan bod komen:
  • achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten mindfulnessoefeningen
  • mindfulness begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
  • nabespreken en het omgaan met verstoringen
  • differentiatiemogelijkheden
  • onderbouwen waarom mindfulness een plek verdient in je onderwijspraktijk
  • hoe blijf jezelf mindful als leerkracht, trainer of coach

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte. (In het filmpje zie je vooral van dat deel van de training.) We sluiten de dag af met een mindfulnessoefening met klankschalen.

Met deze opleiding gun je jezelf een dag aandacht en tijd, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

Trainer

Vanuit haar bedrijf ‘Speel je Wijs’ wordt deze training verzorgd door Irma Smegen, auteur van Spelen in Stilte: Mindfulness in de klas.

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

Irma heeft als leerkracht basisonderwijs en leidster kinderopvang mindfulness altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden. Meer informatie is te vinden op de website Speel je wijs en www.irmasmegen.com

Op linked-in zijn verschillende ervaringen te lezen van collega’s die deze training eerder volgden.

Opbrengsten

Lekker in je vel en stevig in je schoenen.

Als deelnemer ontvang je een bewijs van deelname. Deze dag zal je inspireren om mindfulness (nog meer) een plek te geven in je werk met kinderen en zelf mindfulness toe te passen in en ook buiten je werk.

De opleiding Spelen in Stilte is door Register Leraar geaccrediteerd met 24RU.

Organisatie en planning

De trainingen voor de komende maanden zijn volgeboekt. De eerstvolgende mogelijkheid om mee te doen met een training is op 24 april.  De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte en duren een hele dag. 

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op.

Investering

De training kost 225 euro. Dit is inclusief USB stick met extra informatie, koffie, thee, sap, tussendoortjes en materialen die we deze dag gebruiken .  

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Spelen in Stilte. Daarnaast heb je recht op vervanging.

HeART 4 Education

10% van de winst van het opleidingsgeld wordt gedoneerd aan (goede) doelen die dit budget inzetten voor kunst-onderwijskansen voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op de website www.heart4education.com