Spelen in Stilte: Mindfulness met kinderen

Lekker in je vel en stevig in je schoenen.
Voor wie

Dit is een opleiding voor iedereen die mindfulness toepast met kinderen of dat van plan is.

Wat leer je
Wie nog niet zo bekend is met mindfulness leert nieuwe technieken, voor wie al bekend is met mindfulness is het een opleiding ter inspiratie en verdieping. Werkvormen en theorie zijn met elkaar verweven.  Je leert om mindfulness op verschillende manieren (nog meer) een plek te geven in je (onderwijs)praktijk, zowel met de kinderen als voor jezelf. 
Elke deelnemer ontvangt een bewijs van deelname en verdiepende achtergrondinformatie over mindfulness om na deze dag verder te kunnen bestuderen. 

Deze opleiding is door Register Leraar geaccrediteerd met 24 RU.  

Aan bod komen:
  • achterliggende gedachten en doelen van verschillende soorten mindfulnessoefeningen
  • mindfulness begeleiden en organiseren met een groep kinderen, kleine groepjes of individueel
  • nabespreken en het omgaan met verstoringen
  • differentiatiemogelijkheden
  • onderbouwen waarom mindfulness een plek verdient in je onderwijspraktijk
  • hoe blijf jezelf mindful als leerkracht, trainer of coach

Een deel van de training zal buiten plaatsvinden, in en in de omgeving van het altijd mooie Orvelte.  We sluiten de dag af met een mindfulnessoefening met klankschalen.

Met deze opleiding gun je jezelf een dag aandacht en tijd, waar ook de kinderen vervolgens van zullen profiteren.

Trainer

Vanuit haar bedrijf ‘Speel je Wijs’ wordt deze training verzorgd door Irma Smegen, auteur van Spelen in Stilte: Mindfulness in de klas.

Yoga en meditatie beoefent Irma vanaf haar achttiende, sinds 2008 is mindfulness daaraan toegevoegd. Irma is gecertificeerd Mindfulness-, Compassie en Acceptance and Commitment Trainer (ACT). 

Irma heeft als leerkracht basisonderwijs (ook in het SO en SBO) en als leidster kinderopvang mindfulness altijd ingezet met kinderen van alle leeftijden. Meer informatie is te vinden op de website Speel je wijs en www.irmasmegen.com

“Een dag ‘Spelen in Stilte’ is inspirerend en rustgevend.”    Nienke van Dam – leerkracht SBO

“Irma zorgt voor een open sfeer en weet te boeien van begin tot eind.”    Reah Santing – docent VO

“De verschillende oefeningen zijn meteen bruikbaar in de praktijk.”    Paula Brans – kindercoach

“Irma’s expertise op het gebied van mindfulness is groot. Zeker een aanrader.”     Marina Wildeboer – schoolcoördinator

Op linked-in zijn meer ervaringen te vinden.

HeART 4 Education

10% van de winst van het opleidingsgeld wordt gedoneerd aan doelen die dit budget inzetten voor kunst-onderwijskansen voor kinderen met minder mogelijkheden. Meer informatie is te vinden onder het kopje ‘donaties’.

Investering

De training kost 225 euro. Dit is inclusief USB stick met extra informatie, koffie, thee, sap, tussendoortjes en materialen die we deze dag gebruiken.  

Leerkrachten PO:

In de CAO primair onderwijs is voor elke voltijdbaan 500 euro budget beschikbaar voor individuele nascholing. Maak daar gebruik van. Je kunt ook de uren voor individuele scholing gebruiken. Iedere leerkracht heeft recht op 2 uur individuele scholing per week. Deze uren kun je opsparen voor een opleiding zoals Spelen in Stilte. Daarnaast heb je recht op vervanging.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact op.

Organisatie en planning

De eerstvolgende mogelijkheid om mee te doen met een training is op vrijdag 29 mei.  De trainingen vinden plaats in het mooie Orvelte en duren een hele dag, we beginnen om half 10 en sluiten af rond 4 uur ’s middags. 

 

Tip: Wie overweegt om in Orvelte te overnachten of er misschien een dagje aan vast wil plakken vindt hier de mogelijkheden.